Във Враца отбелязват Деня на снежния човек с изложба

18:00, 17 яну 19 / Общество 25 474 Topnovini
1

Изложба на снежни човечета, направени в специална работилница от различни материали, ще подредят в Природозащитен център „Натура“ град Враца, съобщи БНР. Поводът е Световния ден на снежния човек- 18 януари. Експонатите са изработени по проект “Моят снежен човек“ от ученици на СУ „Васил Кънчов“, под ръководството на учителите Таня Павлова и Жулиета Босилкова.

Денят на снежния човек се чества от 2011 г. и е неофициален празник на един любим в зимните игри на децата приятел. Датата е избрана заради единицата, изобразяваща дръжката на метлата му, и заради осмицата - формата на тялото му. Идеята за Световен ден на Снежния човек е предложена от германеца Корнелиус Грец, който е известен с най-голямата си колекция от над 3000 снежни човеци и е регистриран в книгата на Гинес. 

Музеят на снежния човек се намира в град Ройтлинген, във федерална провинция Баден-Вюртемберг, в Югозападна Германия. Снежният човек  е символ на забавата през зимата. 

"Снежният човек надмогва политически и религиозни граници. Той е обичан както от по-възрастните поколения, така и от по-младите"- казва Корнелиус Грец. Той поздрави учениците и учителката по немски Жулиета Босилкова за подготвената изложба.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани