Мая Манолова посети болницата във Враца

15:40, 19 дек 18 25 1019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът на България Мая Манолова днес пристигна във Враца за среща с работещите в родилното отделение на многопрофилната болница „Христо Ботев“ Враца. Тук съм по тяхна покана, защото се притесняват, че обещаният ремонт на отделението се бави и може да не се осъществи“, обясни Манолова.

Преди предишното си посещение в здравното заведение тя пое ангажимент този ремонт да се случи, пише ''Дарик''.  „Проверили сме в Министерството на здравеопазването дали министъра си е изпълнил ангажимента за този ремонт и от там ни увериха, че ще бъдат преведени средствата  - 300 000 лв. след като бъде обявена обществената поръчка и се избере изпълнител.  Тук бяхме преди два месеца, не знам колко време е нужно на директора да обяви тази поръчка и да се направи един ремонт, които е спешен“, допълни още Манолова.

Процедурата за обявяването на такава поръчка е в ход и до месец тя ще е факт, заяви на свой ред директорът на болницата Евгени Любенов.

Мая Манолова съобщи още, че при разговор с министър Ананиев е била уверена, че се предвижда субсидията за врачанската болница за 2019 г. да бъде увеличена. Закупен вече е и ангеографа тук, но за него също ще трябва да се направи ремонт на помещението. По думите й надеждата на Министерството на здравеопазването е с тези мерки да бъде заздравена болница.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама