Спрял ли е кметът на Мездра заплатата на шефа на Общинския съвет?

10:40, 12 дек 18 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Общинския съвет в Мездра остана без заплата и сезира прокуратурата и Инспекция по труда. Според нея и колегите й кметът на града е спрял заплатата й, за да й окаже натиск заради гласуване за общински кредит в размер на 1 700 000 лв. Градоначалникът отрича обвиненията.

"Към днешна дата аз нямам преведено месечно възнаграждение, нямам документ, с който да знам каква е причината. Единственият начин да разбера за тази санкция е банковата ми сметка, в която няма постъпления", каза пред Нова телевизия председателят на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова.

Според общинските съветници кметът спрял заплатата на техния председател, защото не приели да гласуват той да изтегли заем от 1 700 000 лв. Градоначалникът Генади Събков отрече да става въпрос за натиск. Съветниците заявиха, че дори да им бъдат спрени заплатите, те няма да гласуват решенията на Събков.

"Това е един от непопулярните методи да бъде притискан един орган например, какъвто е Общинският съвет", каза съветникът Георги Иванов.

Кметът обясни, че просто е поправил една 20-годишна грешка - заплатата на председателя да се плаща заедно с тази на администрацията, т.е. месец преди тази на общинските съветници. Уверява, че и председателят, и съветниците ще имат възнаграждения точно за Коледа. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама