Спрял ли е кметът на Мездра заплатата на шефа на Общинския съвет?

10:40, 12 дек 18 / Общество Сподели в: 25 311 Topnovini Автор: Topnovini
1

Председателят на Общинския съвет в Мездра остана без заплата и сезира прокуратурата и Инспекция по труда. Според нея и колегите й кметът на града е спрял заплатата й, за да й окаже натиск заради гласуване за общински кредит в размер на 1 700 000 лв. Градоначалникът отрича обвиненията.

"Към днешна дата аз нямам преведено месечно възнаграждение, нямам документ, с който да знам каква е причината. Единственият начин да разбера за тази санкция е банковата ми сметка, в която няма постъпления", каза пред Нова телевизия председателят на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова.

Според общинските съветници кметът спрял заплатата на техния председател, защото не приели да гласуват той да изтегли заем от 1 700 000 лв. Градоначалникът Генади Събков отрече да става въпрос за натиск. Съветниците заявиха, че дори да им бъдат спрени заплатите, те няма да гласуват решенията на Събков.

"Това е един от непопулярните методи да бъде притискан един орган например, какъвто е Общинският съвет", каза съветникът Георги Иванов.

Кметът обясни, че просто е поправил една 20-годишна грешка - заплатата на председателя да се плаща заедно с тази на администрацията, т.е. месец преди тази на общинските съветници. Уверява, че и председателят, и съветниците ще имат възнаграждения точно за Коледа. 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани