Спасяват здравен център във Враца

16:10, 30 окт 18 / Общество Сподели в: 25 267 Topnovini Автор: Topnovini
1

Общинските съветници от Враца ще опитат да спасят Центъра за кожни заболявания /ЦКЗ/, като поискат от здравния министър Кирил Ананиев промяна на националната здравна карта и увеличение на леглата на лечебното заведение. По този повод на сесията днес сенаторите гласуваха обръщение, предложено от заместник-председателя на местния парламент Владимир Христов, предаде БНР.

По време на дебатите бяха предложени промени в текста на документа – някои от тях, предложени от Стефка Кузманова от БСП, бяха приети, а други – от Диляна Давидкова от „Народен съюз за Враца“ – отхвърлени. Въпреки това в крайна сметка със завидно мнозинство от 33 „за“ и само един въздържал се от присъстващите в залата 34 съветници, декларацията до министър Ананиев беше приета. Нейната философия обобщи Цветелина Дамяновска, която заяви, че  „искаме да спасим общинското здравеопазване. Ние искаме 10 легла“.

От дебатите в залата стана ясно, че мениджмънтът на ЦКЗ – Враца полага огромни усилия, но отпуснатите 5 легла според националната здравна карта бутат лечебното заведение към лоши финансови резултати. Именно поради тази причина съветниците ще опитат да увеличат двойно капацитета на лежащо болните, за да дадат шанс за развитие на Центъра. 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани