Иззеха близо 200 000 къса контрабандни цигари при спецакции във Враца, Кърджали и Пазарджик

12:30, 24 окт 18 25 1940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огромно количество контрабандни цигари са иззети във Враца при специализирана операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Съвместните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са осъществени на 23 октомври от служители на ОДМВР-Враца и ТДНС-Враца. От гаражна клетка и в лек автомобил „Мерцедес“, ползвани от 28-годишен жител на областния град, са иззети общо 100 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство. Работата по изясняване и доказване престъпната му дейност продължава. Уведомена е Районна прокуратура –Враца.

46 340 къса цигари без акцизен бандерол, 12,3 кг нарязан тютюн и 12 400 лв. с неизяснен произход са открити от полицаи от РУ-Джебел при претърсване на таванско помещение в града, собственост на 52-годишен местен жител. Контрабандната стока е иззета в хода на продължили полицейски действия след специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, стартирала на 22 октомври на територията на Кърджали. Тогава в паркиран автомобил на мъжа бяха намерени 100 кг листна маса тютюн, а в обитавано от него жилище в областния град 2220 къса цигари без акцизен бандерол.

Общото количество иззети цигари в Кърджали и Джебел е 48 560 къса и 112,3 кг тютюн. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава от група „Криминална полиция“ и разследващ полицаи в РУ-Джебел, под наблюдението на прокуратурата.

Солидно количество цигари и тютюн са иззети и при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Специализираната операция е част от ежедневните дейности по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Вчера, полицаи извършили проверка в къща в Ракитово, обитавана от 53-годишен мъж. В помещение, обособено за съхранение на дърва, и в обор полицаите открили близо 50 000 къса с цигари и над 17 килограма сух нарязан тютюн. Цялата открита стока е иззета, а притежателят й - задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство под наблюдение на прокуратурата. При проверки в региона служители на полицейските управления са иззели още 400 къса с цигари и 2.4 килограма сух нарязан тютюн. Спрямо три жени и един мъж са образувани преписки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама