Спряха бус с 19 кюрди при опит да премине границата при Оряхово-Бекет

13:30, 23 окт 18 25 1395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19 кюрди, натоварени в микробус, са опитали да преминат през граничния контролно-пропускателен пункт Оряхово-Бекет на път към Румъния, но са били спрени от граничните власти в неделя.

От Районната прокуратура в Оряхово потвърдиха информацията, като уточниха, че в понеделник са били заведени 13 бързи производства срещу пълнолетните граждани, опитали да преминат държавната ни граница. Всички те са "срещу лица от кюрдски произход и са за престъпление по чл. 279 от НК, за това, че на 21 октомври са излезли през границата на страната – през ГКПП Оряхово-Бекет, без знанието и съгласието на граничните власти".

19-те чужди граждани, от които 6 деца, 4 жени, 9 мъже, всички от кюрдски произход, са били укрити в микробус с чешка регистрация, управляван от сърбин. Срещу шофьора е започнато досъдебно производство за престъпление заради опита му да преведе през границата ни 19 чужденци.

В понеделник румънските власти са предали бегълците на нашите граничари. Предстои вземане на постоянни мерки за неотклонение и сключване на споразумения, допълват от прокуратурата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама