Крос и теглене на въже ще забавляват врачани в Световния ден на ходенето

19:00, 19 окт 18 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Враца ще отбележи за 26-и път Световния ден на ходенето. Тази година, също като предходните, съорганизатор е Българската асоциация "Спорт за всички". По този повод в събота /на 20 октомври/ от паметника на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града, по-известен като Лъвчето, точно в 8 ч. ще стартира емблематичният за града поход-събор „Речка“. Той се провежда за 33-и пореден път.

Заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева каза пред БНР:
„Групата от любители на туризма, в която ще се включат ученици и студенти, ще премине по 12-километров маршрут и около 11 ч. се очаква да пристигне в местността „Речка”.

Участниците ще се включат в спортно-туристическа щафета, крос и теглене на въже. За втора поредна година организаторите са предвидили томбола с награди, в която ще участват всички включили се в инициативата. Най-добрите в състезанията ще получат купи и медали.“

Световният ден на ходенето, който се отбелязва в цялата страна, е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама