Кметът на Враца предлага промени в образователната система

16:15, 02 окт 18 / Култура 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ускорени процедури за предоставяне на помощи на деца от социално слаби семейства, оптимизация на процедурите за събиране на информация и разширяване на електронната система на Министерството на образованието и науката, са част от предложенията, които направи кметът Калин Каменов на годишната среща на местните власти.

В рамките на годишната среща на местните власти,  кметът и член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Калин Каменов представи добрите практики на общините по отношение справянето с проблемите в образователната система по места, съобщиха от пресцентъра на Община Враца.

Тридневната годишна среща на местните власти е организирана от Националното сдружение на общините. На форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини- възможностите за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура, опазването на обществения ред в общините, превенция и защита при бедствия, интегрирането на образователната и социалната система в общините, както и управлението на човешките ресурси.

В днешния ден е предвидена сесията „Силни общини – силна държава“, с участието на министър–председателя Бойко Борисов и зам.-председателя на 44-то Народно събрание Емил Христов. На форума присъстват близо 800 представители на общините, членове на правителството и народни представители.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама