Разследват съмнения за умишлен палеж край Рогозенския язовир

15:25, 19 сеп 18 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съмнения за умишлен пожар край язовира до село Рогозен, община Хайредин разследва полицията. Снощи са изгорели около 60 метра от отводнителните тръбни сифони на язовирната стена на язовир „Рогозен 1“. Пожарът вчера вечерта е потушен бързо, каза кметът на Рогозен Иван Павлов. 

"Хората до късно работиха, в момента се прави нов оглед", обясни кметът. 
 
Няма опасност за съоръжението, което е почти готово след ремонтите дейности, обясни кметът на Хайредин Тодор Алексиев. Той допълни, че съмненията са за умишлен палеж от недобросъвестни пастири, които са запалили близкото стърнище. 

"Някакви недобросъвестни пастири за виновниците, но следствието ще покаже кой точно е виновникът. Гореше цялото пасище снощи, палят старата трева, за да поникне свежа за животните. Запалили са пасището, огънят се е прехвърлил върху тръбната линия на сифоните през стената. От общо 242 метра тръбна линия са изгорели 64 метра. Щетата не е чак толкова сериозна, цялата линия е около 50 000 лв, а щетата е между 8 000 и 12 000 лева, в момента се изчислява. Аз съм възмутен от действията на тези хора, такава безотговорност", каза общинският кметпред БНР. 

Предстои подмяна на изгорелите сифони с нови, които имат в резерв. Преливникът на язовира е почти готов и дори да завали дъжд няма да има никаква опасност за населението на село Рогозен, увери Тодор Алексиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама