Иззеха голямо количество старинни оръжия в Мездра

12:35, 29 авг 18 25 1295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаи от РУ-Мездра откриха и иззеха голямо количество старинни оръжия. 46-годишен е задържан за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата

В хода на оперативно-следствени действия, предприети вчера в Мездра, за проверка е спрян лек автомобил „Субару“, собственост и управляван от 46-годишен мъж от града. В автомобила служителите на реда открили два старинни капсулни пистолета и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси.

Последвали проверки в две жилища, обитавани от него, в които са намерени две старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и два револвера без марка и модел и идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба.

Процесуално-следствени действия продължили и в обитавана от мъжа къща с. Ребърково, откъдето са иззети още 10 пистолета и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3 старинни капсулни пушки без марка и модел, 22 ловни и бойни патрони с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия.

Предстои изясняване на произхода на откритите оръжия и боеприпаси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама