Скъсана улична жица уби човек в Златарица

18:35, 26 юни 21 25 5195 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Община Горна Оряховица обяви частично бедствено положение заради щетите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази сутрин.

29-годишен мъж е загинал в Златарица, предполага се, че е ударен от скъсан електрически проводник, съобщи областният управител Георги Гугучков, цитиран от БНР.

Гореща събота, но с градушки на места

В област Велико Търново тази сутрин имаше сериозни поражения след бурята. Някои селища останаха дори без електрозахранване. В Противопожарните служби все още се получават сигнали за отводняване на обществени и жилищни сгради в региона. 

Бествено положение и в Котел

Порой се изсипа и в Котел тази сутрин. Само за час паднаха над 60 литра на квадратен метър. Наводнени са улици и къщи, няма пострадали хора, съобщи БНТ. Свиканият кризесен щаб обяви бедствено положение. Унищожено е имущество в наводнените къщи, дворове и автомобили. В отводняването участват и противопожарни екипи.

Наводнени пътища

Лошото време затвори и много пътища в страната. По пътя Русе - Велико Търново и на територията на Сливен и Ямбол имаше много паднали дървета и сериозни щети. Временно беше затворен и главният път София - Варна заради наводнение на пътното платно. 

Обстановката вече се нормализира. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:29, 26 юни 21

така им се пада на тия цигани

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама