Трима загинали при катастрофа между тир и автобус на пътя София - Варна

08:45, 22 мар 21 25 4068 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трима души са загинали при тежка катастрофа между тир и автобус по пътя София - Варна. Произшествието е станало малко преди полунощ край великотърновско село. Ударът е бил челен, като от силата товарът от камиона - каси с безалкохолно, се е изсипал в автобуса. На място са загинали двамата водачи и пътникът, стоящ зад шофьора в рейса.

Отново жълт код за опасни валежи

Директорът на ОПУ-Велико Търново инж. Венцислав Ангелов отбеляза, че участъкът е прав, но асфалтът е бил мокър. Заледявания не е имало. „Опесъчен е участъкът. Вече експертизите ще покажат каква е причината“, коментира той.

Пътниците в автобуса не са били повече от седем - основно студенти, прибиращи се по родните места. Пострадали са четири момичета, като едно от тях е разбило стъклото и е помагнало на останалите да излязат от автобуса. „Слушах си музика с телефона и изведнъж седалката ми се преобърна. Влязох под другата седалка. Нищо не разбрах. Двете момичета аз ги изкарах от автобуса. Не знам как го направих“, разказва Билгюл Харунова.

Състоянието на ранените е стабилно. Освободени са за домашно лечение. От направените изследвания при две от тях всичко е наред. На третото чакаме изследванията, но като цяло всички момичета са в добро състояние и със запазено съзнание“, съобщи д-р Венцислава Димитрова от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, предаде bTV. 

Причините за инцидента се изясняват. Към момента пътят все още не е отворен за движение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама