Община Елена организира за първи път томбола с цел да стимулира хората да платят данъците в определения срок

16:28, 10 юли 20 25 3552 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Известни са имената на редовните данъкоплатци, спечелили предметни награди от томболата, която община Елена организира за първи път с цел да стимулира хората да платят данъците за тази година с 5 % отстъпка в определения срок, както и редовните данъкоплатци за минали години.

Заради извънредното положение във връзка с COVID-19, срокът за ползване на отстъпката беше удължен до 30 юни. Над 9000 приходни квитанции участваха в разпределението на 19 награди от томболата. Печелившите бяха изтеглени в присъствието на нотариус Цончев и комисия от отдел „Местни приходи“ в община Елена.

От там информират, че е по-голям броят на предплатилите до 30 юни за цялата 2020 година данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства. Безспорно инициативата на общината е стимулирала гражданите да платят данъците си с отстъпка и да има добра събираемост на приходите в трудните за всички месеци на извънредното положение и извънредната епидемиологична обстановка.

Община Елена благодари на всички съвестни и редовни данъкоплатци и апелира към длъжниците да бъдат коректни и да не отлагат дълго във времето плащането на задълженията си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама