Топла прегръдка за общинарите в Елена в началото на работния ден

14:44, 21 яну 20 25 1811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прегръдка за теб, прегръдка за мен и денят става от слънце озарен“ - с това послание второкласниците от СУ „Иван Момчилов“ в Елена днес раздават прегръдки на близки, познати и не толкова познати, на своите съученици, съобщиха от Община Елена.

Международният ден на прегръдката – 21 януари, се отбелязва в училището от няколко години. Верни на традицията, децата от класа на Светлана Василева и Радина Маринова дойдоха и в общината, за да напомнят, че възрастните могат да се прегръщат без притеснение, а една прегръдка ще забави оборотите на забързаното им ежедневие.

21 януари е Международен ден на прегръдката

Топли и силни прегръдки раздадоха децата на кмета инж. Дилян Млъзев, на неговите заместници и на десетки общинари. Млъзев благодари на второкласниците за чудесното настроение в началото на работния ден и подари на всяко дете книжка с приказка.

Учениците припомниха на възрастните важни истини за прегръдката. Учените са установили, че човек се нуждае ежедневно от около 13 прегръдки. Затова, откакто са тръгнали на училище, децата и техните учителки се прегръщат всеки учебен ден.

Международният ден на прегръдката води началото от 1986 г. в САЩ и за негов инициатор се приема пастор Кевин Заборни. Датата не е избрана случайно. Статистиката сочи, че между Коледа и Свети Валентин хората се чувстват най-самотни и точно по това време имат най-голяма нужда от прегръдка на техен близък или дори от непознат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама