Новите общински съветници и кметове в община Елена положиха клетва

15:12, 06 ное 19 / Общество 25 632 Topnovini
1

Избраният за четвърти мандат кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва на тържествена сесия на местния парламент. Тя бе свикана и открита от областния управител проф. Любомира Попова, която поздрави всички с изборните резултати, пожела им успех и все така отговорно и резултатно да работят за развитието на общината. С китка росен здравец, председателят на ОИК Румяна Антонова връчи удостоверенията на новоизбраните представители на местната власт в община Елена, а отец Милен ги благослови за успешен и ползотворен мандат.

13 са съветниците в новия Общински съвет, от тях 7 са от ПП ГЕРБ, 5 от БСП за България и един от ДПС. На първия тур на изборите, с 60,51% подкрепа, инж. Дилян Млъзев, издигнат от ПП ГЕРБ, спечели за кмет на общината, за пореден мандат беше избран за кмет на Беброво инж. Николай Колев. На балотажа досегашните кметове на Майско и Константин – Зоя Ангелова и Стоян Комитов изпревариха своите опоненти.

Новият стар градоначалник инж. Млъзев с ръка върху Библията се закле да спазва законите и Конституцията на страната и да защитава интересите на гражданите от община Елена. Заместник-кметът Йордан Димитров тържествено му връчи огърлицата на кмета – символ на местната власт.

„Хората от общината ясно показаха, че пътят и посоката, които сме избрали, са верни. Благодаря на всички, които със своя глас ни избраха. Длъжни сме да оправдаем това доверие и да продължим напред. Вярвам, че общинските съветници ще работят все така отговорно и в интерес на гражданите“, каза кметът Млъзев. Подкрепа за конструктивен диалог, консенсус, публичност и прозрачност в работата на местния парламент изрази общинският съветник от БСП Сашо Топалов.

В дневния ред на първото заседание на ОбС, водено от доайена Йордан Йорданов, бе изборът на председател. С тайно гласуване, с девет гласа „за“, съветниците избраха Стоян Златев. Той бе единствената номинация за поста, а този мандат е вторият му пореден като председател на Общинския съвет. Неговата работа започна веднага с избор на комисия, която да разработи правилника за дейността на местния парламент и постоянните комисии за мандата 2019-2023 година.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 138 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.