Забравиха жена за шест часа в скенера в болницата в Павликени (ОБНОВЕНА)

11:44, 18 окт 19 25 2711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано: 08.34 Обновено: 11.44

 

70-годишната Асенка Христова е била забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът станал в края на септември, съобщи Нова телевизия.

Жената имала белодробно заболяване. Постъпила за изследване в здравното заведение на 7 октомври по обяд заради съмнение за по-сериозно заболяване. След известно време близките й се притеснили и започнали да я търсят. Дъщерята и съпругът на Асенка Христова я издирвали къде ли не, включително и на гробищата.

От болницата също започнали да я търсят, като дори уведомили полицията. Накрая се оказало, че жената била вързана в скенера, който бил изключен.

Като нелеп инцидент определи случилото се управителят на болницата в Павликени д-р Ренета Кръстева. „Рентгеновата лаборантка каза, че я е забравила. Наказах я“, коментира д-р Кръстева пред БНР.

Рентгеновата лаборантка е наказана със забележка и глоба от 50 лева. Близките на забравената в скенера жена ще съдят Павликенската болницата, а пациентката е напуснала и е продължила лечението си в друга болница.

Районната здравна каса във Велико Търново ще провери общинската болница. За случая е сезирана и прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама