Задържаха голямо количество алкохол без платен акциз при две проверки

14:50, 14 авг 19 / Крими 25 1160 Topnovini
1

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха голямо количество алкохол без документи при две отделни проверки в частни домове във Великотърновско и в село в община Сандански.

800 литра ракия намират в частен дом, в района на село в област Велико Търново. На 12.08.2019 г. митническите служители извършват проверка на частния имот, където установяват нерегистриран съгласно Закона за акцизите и данъчните складове дестилатор за изваряване на ракия.

Близо 7000 парфюма са задържани на ГКПП „Капитан Андреево"

Към момента на проверката казанът не е работил, но освен него в помощни постройки митническите служители откриват и голямо количество етилов алкохол – около 800 литра ракия, съхранявана в различни съдове - бидони, дамаджани, ПВЦ туби и ПВЦ бутилки.

В рамките на проверката не са представени документи за платен или обезпечен акциз. Алкохолът е иззет и работата по случая продължава.

КЗП проверява алкохола по Черноморието

По-рано този месец, при проверка на 04.08.2019 г. митническите служители откриват  630 литра наливен алкохол – ракия без документи за платен акциз, съхранявана в туби и бидони.

В рамките на проверката лицето, стопанисващо частния имот в село в община Сандански, не е представило документи, които да доказват заплащането на акциза.

И при този случай на мястото е открит малък дестилатор, който не е регистриран и не отговаря на условията за регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

В момента на проверката казанът не работел. Алкохолът, лулата и капакът на казана са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на РП Сандански. Работата по случая продължава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани