С близо 30 000 лв. по проект проект обновиха кухненското оборудване на патронажа в Елена

16:00, 31 юли 19 25 955 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Домашният социален патронаж в Елена вече разполага с ново оборудване, осигурено чрез проект „Модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане на ДСП в община Елена“. Финансирането е от фонд „Социална закрила“ с 26 823 лв., общината участва с 2980 лв. С тези средства са закупени конвектомат, печка, фризер, хладилник и хладилна маса, голяма част от посудата е подменена.

Новото оборудване позволява храната в кухнята да се приготвя по всички национални и европейски стандарти. Работещите в патронажа са доволни от подобрените условия на труд, което предполага и по-високо качество на предоставяната социална услуга.

„Всеки ден от домашния социален патронаж се доставя храна по домовете на 140 души от града и 5-6 села. Интересът към услугата се увеличава, тя е жизнено необходима най-вече за самотно живеещи възрастни хора и хора с увреждания, сподели управителят Златина Димитрова. От 1 октомври продължава и „Топъл обяд“ за 30 лица.

Освен с приготвянето на вкусна и разнообразна храна, се стараем да бъдем максимално полезни на нашите абонати. Извършваме някои битови и административни услуги, съдействаме за медицинска помощ и купуване на лекарства. С реализирането на проекта има възможност от домашния патронаж да се възползват повече хора със социални и здравословни проблеми“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама