Каракачанов: Българската армия има готовност да окаже подкрепа за решаване на проблема с африканската чума по свинете

14:31, 26 юли 19 / Политика 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската армия има готовност да окаже подкрепа за решаване на проблема с африканската чума по свинете, ако такава бъде поискана. За това има и издадена заповед. Това каза пред журналисти във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде "Фокус".

Каракачанов уточни, че може Военна полиция да подпомага колегите си от районните управления при контрол на пунктовете, през които преминават животните. По думите му до момента помощ от армията не е търсена.

Десислава Танева: Гърция забрани вноса на свинско месо от България

Министър Каракачанов коментира и назначаването на нов ректор за Националния военен университет „Васил Левски“. Вече е внесено предложение до президента и сега се чака издаването на Указ от него.

Допълнителни 70 млн. евро за борба с африканската чума предлагат евродепутати

„Предлагаме полк. Иван Миланов, до сега командир на 110-и полк – Пловдив. Идеята ми е да се промени досегашната практика. Без някой да се засяга ще кажа, че обикновено във военен университет изпращаха някой, който е в края на кариерата си, или хора, от които искаха да се отърват. И тези, които идваха, бяха немотивирани. Изпращаме офицер, който е в средата на кариерата си, да дойде тук и да покаже, че може да възпитават младите български офицери и това да е или трамплин, или провал за кариерата му. Това ми е амбицията“, обясни министърът. Той добави, че се очаква указът да бъде издаден до края на юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама