17-годишен българин стана Световен шампион по танци

10:20, 11 юли 19 / Любопитно 25 12065 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

17-годишният Денислав Иванов от Горна Оряховица стана Световен шампион по танци.

Състезанието Dance World Cup 2019 се проведе през юли в Брага, Португалия с участието на над 20 000 танцьори от 62 държави в света.

Солистите - Кристина Георгиева и Денислав Иванов на Балет „Калина” при Народно читалище „Напредък 1869” Горна Оряховица с художествен ръководител Калинка Генова, след отлични постижения на националния кръг на Dance World Cup 2019 бяха допуснати до участие в световната надпревара през юли в Португалия.

Кристина Георгиева се състезава в категория „деца”. В стил „акроденс” тя се класира на 7-мо място, на стотна от заветната шестица. Кристина Георгиева е отлична ученичка на ПГЕЕ „ В.М. Ломоносов” – Горна Оряховица и за първи път участва в световно състезание по танци.

„Криси е носител на множество първи награди от националните конкурси в страната, а седмото място в света е огромен успех, който ще надгражда и подобрява в състезателните години, които й предстоят”, каза нейната ръководителка Калинка Генова.

Денислав Иванов е състезател в категория „джуниър”. Денислав грабна златото в стил „модерън”. Танцът му „Прероден” по хореография на Александра Драгова спечели първо място. С оценка 98,3, Денислав остави подгласника си с 4 точки след него.

Сребро за Денислав и от втория ден на световното първенство по танци в Португалия. Танцът му „Неволите на казака” в стил „шоу джуниър”, отново по хореография на Александра Драгова затвърди заявката му за най- добър танцьор в света и беше основание на журито да го покани да участва в Гала шампионата на Dance World Cup 2019, който се проведе в последния ден на световното първенство.

В него взеха участие най- добрите танцьори от всички категории и стилове на първенството за да покажат най- добрите хореографии.

Денислав се завърна от Португалия и с още награди – двудневно обучение в Мадрид, годишна стипендия и участие в трупата на Жан Фипип Дюри, Мадрид, Испания, както и парична награда от 600 евро и е носител на една от шесте квоти за участие в друго Световно Първенство – World Dance Challanage.

“Гордеем се с безспорния и заслужен успех на Денислав Иванов. Уважение към труда на това момче! Два пъти в негова чест се чу химна на България”, споделя Калинка Генова – треньор на Денислав и ръководител на балет „Калина”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама