Болницата в Горна Оряховица остана на тъмно за 12 часа

10:24, 05 юли 19 / Общество 25 315 Topnovini
1

След бурята от преди ден горнооряховската болница остана 12 часа без електрозахранване по информация от РД ПБЗН, предаде БГНЕС.

В 20,30 часа е спряло електрозахранването в болницата, като дежурните медици започнали да звънят на енергийното дружество, за да бъде отстрани аварията. “В такива извънредни ситуации се включват генератори в АГО и ОАИЛ, както и в Хирургично отделение”, обясни д-р Иван Иванов, управител на лечебницата.

В 23 часа обаче линейка е докарала пациент, паднал от колело с голяма рана на главата. Дежурният лекар д-р Елиас Хаддад обясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там пък вратата се регулира от ток. Той помолил охраната в Спешно отделение да услужи с голям фенер за да направи операция. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Интервенцията приключила благополучно към 23:30 часа.

В лечебницата пуснали електрозахранването чак тази сутрин около 8:30 часа. “За щастие нямаме никакви инциденти, няма пострадали пациенти от аварията, но нямам обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно отстраняваха щети от училищата през лятната ваканция”, коментира възмутен д-р Иванов.

В Спешното отделение на железничарския град лекарите също са работили на свещи, за щастие е нямало тежки случаи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани