Повдигнаха обвинение на джебчийката, опитала да ограби китайски туристи

09:17, 02 май 19 25 1587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джебчйката, която направи опит да ограби китайски туристи в центъра на Велико Търново, е задържана за 24 часа. Повдигнато й е обвинение за опит за извършване на кражба. Това съобщи зам.-директорът на полицията във Велико Търново комисар Христо Христов, цитиран от Нова телевизия. Жената се казва Събка и е от Самоводене. Тя е на 25 години.

"Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия", посочи Христов. По думите му тя не е успяла да вземе вещите.

Туристите успели да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат полицията. "От извършената проверка се установи, че колегите са извършвали друга проверка в кв. "Бузлуджа", който е доста отдалечен от мястото на деянието. Затова се е получило закъснение", обясни още комисар Христов.

Според него лицето е известно на полицията. „Извършвала е такива престъпления, когато е била на 12 години”, посочи още Христов.

Когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за до 72 часа или ще бъде освободена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама