„Ало“ измамниците от София и Горна Оряховица обжалват ареста си

07:30, 30 апр 19 / Крими 25 354 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа жалбите на петимата телефонни измамници, задържани при спецакция на полицията на в София и Горна Оряховица на 18 април.

Обвиняеми по делото са Анелия Първанова, Валентина Първанова-Димитрова, Валентин Първанов, Николай Николов и Георги Василев. Те обжалват наложената им от специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Оставиха в ареста петима от участниците в групата за ''ало'' измами в Горна Оряховица

Според прокуратурата групата е действала повече 2 години. Борислав Димитров – Бобито, сочен за организатор на групата, се представял за инспектор Кръстев като въвеждал в заблуждение жертвите, че помагат на полицията. Някои от възрастните хора дали 800 000 лв., а други дори по 1 млн. Трети – за да съберат парите дори са продавали и прехвърляли имотите си.

Само една телефонна измама след ареста на бандата от Горна Оряховица

Други шестима от групата бяха задържани с Европейска заповед за арест в Румъния също на 18 април. Сред тях е считаният за организатор на престъпната група Борислав Димитров – Бобито. Предстои всички те да бъдат предадени от румънските власти, да бъдат върнати в страната и да им бъдат предявени обвинения. Очаква се задържаните да бъдат екстрадирани у нас до около 2 месеца, припомня БГНЕС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани