Село с 300 души остана без транспорт до най-близкия град

10:40, 27 фев 19 / Общество Сподели в: 25 334 Topnovini Автор: Topnovini
1

Поредно село остана буквално откъснато от света заради липсата на транспорт. Става въпрос за село Червена с население около 300 души. От септември те нямат транспорт до най-близкия град – Левски, който се намира на 9 км от селото.

Червена обаче попада в община Свищов – общинският център се намира на 35 км. А личните лекари, магазините и аптеките са в Левски.

„Най-важното е, че гара Левски е възлово място – оттам можем да вземем влак за София, за Плевен, за Варна, а ние нямаме такава възможност. Не можем да се придвижим”, разказа жена от селото.

На друга жителка пък ѝ се наложило да вика линейка заради болния си свекър, който е на легло и е трябвало да бъде прегледан от личен лекар.

В селото има и тийнейджъри, които учат в Левски, но за тях е осигурен транспорт от училището.

„С проблема с транспорта сме запознати повече от две години. Ние също предупреждавахме местните хора, защото проблемът е в нерегламентираните транспорти и нелицензираните таксиметрови превози”, каза пред bTV кметът на община Свищов Генчо Генчев.

По думите му именно заради това линията, която е обслужвала пътниците от Червена, е работила на загуба.

„Това, което общината може да направи, и го прави – дотира билетчето на превозвача, който извършва превоза. Ако дотира билетчето, шофьорът и фирмата-изпълнител не може да отчете билет като няма пътници”, добави Генчев.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани