Районният прикурор на град Елена е отличен с почетен знак от главния прокурор Сотир Цацаров

14:55, 15 фев 19 Сподели в: 25 99 Topnovini Автор: Topnovini
1

Красимир Сариев – административен ръководител, районен прокурор на Районната прокуратура в Елена е отличен от Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с отличие „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“.

Грамотата и високото отличие бе връчено от Емил Денев – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура Велико Търново и Христо Христов – заместник-окръжен прокурор на ОПВТ на изпращане по случай навършването на пенсионна възраст на прокурор Сариев. Той бе поздравен от прокурори и колеги магистрати, с които е работил през годините на своята кариера. 

Прокурор Сариев има в органите на съдебната власт над 38 години юридически стаж. Кариерата си, като прокурор започва през 1981 г. в Районна прокуратура Велико Търново. От 1984 г. до 1992 г. е районен прокурор на Районна прокуратура Велико Търново, след което няколко години е адвокат. От 2005 г. е прокурор в Окръжна прокуратура В. Търново, а от 2010 г. до 2016 г. е административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура Дряново. След решение на Висшия съдебен съвет от 25.02.2016 г., прокурор Сариев е избран за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура Елена“, където работи до навършването на пенсионна възраст.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани