Седми турнир по белот в гр. Елена

12:15, 07 фев 19 Сподели в: 25 170 Topnovini Автор: Topnovini
1

Приключи успешно турнирът по белот, първа проява от спортно-туристическия календар на община Елена. Седмото поредно издание на състезанието събра 28 запалени картоиграчи, за които белотът е хоби, предизвикателство и емоции. Тази година надпреварата се проведе в хотел „Централ“ в Елена с любезното съдействие на домакините Ирена и Слави Славови. Повечето участници са познати от предишни турнири, а някои от тях трудно отстъпват призовите места години наред.

Тазгодишните шампиони са Йордан Йорданов и Румен Шалаверов. Техни   достойни съперници на финала бяха Стоян Малешков и Марин Маринов. В играта на полуфинала двойката Красимир Кънчев-Светослав Петров победи Христо Христов и Николай Александров.

Поредната надпревара по белот не мина без участието на Мариана Савова, победител през 2016 г. За полуфинала играта я изправи срещу сина й Николай, който спечели и показа, че е добър ученик на майка си.

Висока оценка на турнира даде съдията Стоян Маринов. Организаторите от общината се спряха на него заради дългогодишния  опит, добрите познания и участието му в турнири по чист бридж. Над 40 срещи изиграха двойките по време на турнира, който премина спокойно и даде възможност на всички да изявят своя талант в популярната игра. На победителите зам.-кметът Йордан Димитров връчи грамоти и парични награди, осигурени от общината и таксите за участие.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани