Откриха обновената сграда на „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица

09:45, 29 яну 19 25 1552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи реконструкцията и обновяването на Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица. Общата стойност на проекта, по който бе извършена енергийната ефективност на сградата е 804 172 лв. Безвъзмездната финансова помощ, отпусната по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., възлиза на 735 420 лв., от които: 85% е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, а останалите 15% са от Националния бюджет. За успешната реализация на проекта има и допълнително съфинансиране от Община Горна Оряховица в размер на 68 752 лв. Ремонтът на сградата би извършен от фирма „Емили строй“ ЕООД.

Обновената сграда бе осветена от отец Антоний. На откриването присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и неговите заместници Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Анжела Досева, директорът на местната дирекция „Социално подпомагане“ Боряна Кирилова, Христо върбанов, представител на фирмата изпълнител, както и екипът на проекта с ръководител инж. Ивайло Обрешков.

За мен е истинско удоволствие да привършим този проект, който реализирахме в партньорство с Агенция „Социално подпомагане“. Минахме през много трудности, затова благодаря за бързата реакция на Агенцията. След сградата на Община Горна Оряховица, тази е следващата, която най-често се ползва от жителите на общината. С реализирането на този проект осигуряваме удобство както на потребителите, така и на хората, които работят тук. Благодаря на изпълнителя за коректността, на екипа, който работи по проекта. с чиито усилия тази сграда за кратко време бе превърната в едно бижу за общината. Надявам се усилията на всички да бъдат оценени. Ние продължаваме с други социални обекти, каза кметът инж. Добромир Добрев.

Благодарност от името на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова изказа директорът на Районната дирекция на АСП във Велико Търново Анжела Досева. Създадените по-добри условия за работа на социалните работници ще бъдат допълнителен стимул към тях все така съвестно и професионално да изпълняват задълженията си в името на по-доброто обслужване на нуждаещите се, се казваше в поздравителния адрес. 

Благодарности към кмета и екипа по проекта поднесе и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица Боряна Кирилова. Оттук нататък се надявам партньорските ни взаимоотношения да продължат. Благодаря на „Емили Строй“ ЕООД за изпълнението – в срок, професионално, без да смути работата на служителите. Благодаря и на колегите, които не позволиха ремонта да смути работния ни процес, каза Боряна Кирилова. 

По проекта се извърши обновяване на основната сграда и пристройки - работилница, три гаража, архив. Направена е външна изолация на стените, а на плоските покриви е поставена

топлоизолация и двойна хидроизолация. Таванската плоча на основната сграда е топлоизолирана. Подменени са всички дървени прозорци с нова ПВЦ дограма, както и всички външни метални и дървени врати. Монтирани са стоманени двупанелни радиатори и е изградена нова тръбна мрежа, а топлоподаването в помещенията е с автоматично регулиране. Монтиран е отоплителен котел с възможност за работа на природен газ. Подменени са и старите лампи с нови лед енергоспестяващи осветителни тела. Изградена е пожароизвестителна инсталация, аварийно и евакуационно осветление, както и мълниезащитна инсталация на сградата. За хората в неравностойно положение са изградени рампи на входовете за достъпна среда, а за преодоляване нивата на стълбището се монтираха платформи за придвижване с инвалидни колички. Клетките в санитарните помещения и санитарните прибори са преустроени за хора с увреждания. Извършен е и ремонт на покрива на южното крило, отводнителната система и възстановяването на бетоновите настилки около сградата.

В рамките на проекта изцяло бяха ремонтирани и обновени пенсионерски клуб „Елена Грънчарова“ и клуба на Териториалната организация на слепите, които също са част от сградата. Възрастните хора благодариха за стореното за тях на кмета инж. Добрев. За откриването горнооряховските пенсионери посрещнаха гости от Велико Търново, Лясковец, Козаревец, а колорит на церемонията придаде изпълнението на Мъжката певческа група „Георги Измирлиев“. Благодарствено писмо кметът инж. Добромир Добрев получи от Териториалната организация на слепите в Горна Оряховица и председателя й Катя Кряжева.

С реализирането на проекта е подобрена работната среда на работещите в сградата 46 души персонал, чрез изграждането на достъпната среда е осигурен е равен достъп до предоставяни основни услуги за 2065 лица с физически увреждания.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 outsisket 04:29, 09 фев 24

Finally, also in this model of the reversal of obesity, CB1 loss promoted M2 polarization, as detected by increased expression of Mrc1 and Clec10a in EF and SF Figure 5J coupons for cialis 20 mg

2 Abanciata 05:46, 21 фев 24

levitra moins cher prix Cerebral arterial and venous thrombosis can be seen in patients with nephrotic syndrome

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама