В Свищов ще отвори врати Център за възрастни хора

10:40, 17 яну 19 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Свищов ще отвори врати Център за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община.
В първите дни на новата година кметът на общината Генчо Генчев е подписал споразумение с управляващия орган на ОП "Региони в растеж", с което се предоставя 100 процента безвъзмездна финансова помощ за изграждането на центъра, който ще се намира на територията на бившата оздравителна детска градина.

Проектът е на обща стойност 540 хиляди лева. Свищов е една от малкото общини, която ще изгради такъв център, предоставящ 24-часова социална услуга, е посочил кметът и е уточнил, че строителните дейности ще започнат в началото на март.

С друг проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" ще бъдат разкрити 30 работни места за санитари, медицински сестри, социални работници, рехабилитатори и др.
След едногодишен изпитателен срок услугата ще стане държавна делегирана дейност. Генчев е отбелязал, че с разкриването на новия център ще бъде затворен пълният пакет от социални услуги в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама