12 години затвор за мъж, намушкал съпругата си в Троян преди година

12:50, 12 яну 19 25 1386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12-години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще трябва да изтърпи Георги Колев от Троян, който уби жена си преди една година.
Подсъдимият се е признал за виновен и съдът е разгледал делото по реда на съкратено съдебно следствие, пише „24 часа“.

Георги е признат за виновен за това, че на 28 януари 2018-а година умишлено убил съпругата си Красимира по особено жесток начин – 24 пъти я е намушкал с нож в гърдите и корема.

Трагедията се разиграла в семейното им жилище, когато се развихрил поредният между тях скандал, поради злоупотребата на Красимира с алкохол, когато тя ставала особено агресивна към Георги. Според него тя поддържала връзка и с друг мъж.
По заповед на Красимира съда издал ограничителна заповед, но обвиняемият Колев посежавал семейния апартамент.

На 28 януари той отново отишъл там, след като Красимира поискала да се срещнат. Когато пристигнал я е заварил във видимо неадекватно състояние след употреба на алкохол. Разменили остри думи, напрежението ескалирало и последвал сериозен скандал помежду им. Жената посегнала с нож, но Георги го изтръгнал и в изстъпление, под влиянието на силна ярост започнал да я дупчи ножа в областта на гърдите и корема. Когато тя издъхнала, той се е обадил в полицията.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен със Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама