Екип на еленския район на ВиК "Йовковци" отстрани тежка авария

16:31, 07 яну 19 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 10 часа в трудно достъпен район работи вчера екип на еленския район на ВиК „Йовковци“ по отстраняване на много тежка авария. Пробойна в тръба на довеждащия водопровод от помпена станция „Йовковци“ до резервоара над Елена остави без вода през целия ден по-голямата част от града, която се захранва от язовира.

Сигналът за аварията е подаден от дежурния още в 8 часа сутринта, който установява, че в резервоара не постъпва вода. ВиК специалистите бързо установяват, че аварията е в трудно достъпен район, на 12 км от града. Теренът е между отдавна обезлюдените села Писараци и Развалаци, навътре в Балкана, и минава покрай дълбоки дерета. Отстраняването на аварията е силно затруднено от минусовите температури и падналия сняг, който не спря през вчерашния ден. Пробойната на голямата тръба с размер ф 400 е на 1.50 м дълбочина. 

„При тази усложнена ситуация имах резерви, че ще успеем да се справим, но екипът на нашия район – багеристът, двамата техници и петима водопроводчика проявиха мъжество и истински професионализъм, и успяха в късните часове на деня да пуснат водата. Благодаря и на всички наши потребители, които проявиха разбиране и ни оставиха спокойно да си свършим работата“ – каза началникът на района в Елена Стефан Минчев.Кметът инж. Дилян Млъзев също благодари на целия екип на ВиК „Йовковци“ район Елена и на неговия началник за бързата организация по отстраняване на тежката авария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама