Предадоха на съд касиер за присвояване на над 32 хиляди лева

12:50, 19 дек 18 / Крими Сподели в: 25 831 Topnovini Автор: Topnovini
1

Районна прокуратура - Троян, е внесла в съда обвинителен акт срещу касиер за присвояване на над 32 хиляди лева чужди пари. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

За периода от 1 декември 2010г. до 31 юли 2016г. М. Б. в Троян, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на касиер на ВСК при КТ "Подкрепа" към "Балканфарма Троян" АД, противозаконно е присвоила сумата, представляваща членски внос на 36 броя членове на ВСК.

От 2010 г. до лятото на 2016 г. обвиняемата е съвместявала работата си на председател и на касиер на ВСК при КТ "Подкрепа" при "Балканфарма Троян" АД.Съгласно правилника на ВСК минималният размер на месечния членски внос бил 10 лева, а максималният размер на отпускания кредит бил 1000 лева, с максимален срок на погасяване от дванадесет месеца.
В края на 2012 г. е осчетоводила част от поверените й пари по неверен начин. За целта направила дубликат на личните картони, които предоставяла при ревизиите. Така за периода от 1 декември 2010 г. до 31 юли 2016 г. обвиняемата е присвоила парите от получен от членове на касата, но не внесен от нея по разплащателната сметка, членски внос и от изтеглени от разплащателната сметка суми по заявени кредити от членове на касата, но непредадени на кредитополучателите.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.