Станислава Стоянова: „Свищов е пример за това колко важен е синхронът между местна и централна власт“

14:30, 21 ное 18 / Политика 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ проведе в Свищов народният представител Станислава Стоянова. Форума уважиха също свищовският кмет Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов. Представителите на местната власт отчетоха свършеното за града и общината, като кметът Генчев подчерта, че в работата си среща неизменна подкрепа от страна на правителството и депутатите от най-голямата парламентарна група.

В Свищов са факт множество инвестиции в подобряването на жизнената среда, инфраструктурата, здравеопазването и услугите. Реновирани са много жилищни сгради и прилежащите им пространства, осъвременени са детските градини и парковете, ремонтирани са улици, подобрена е образователната инфраструктура, обновяват се църкви. Правителството отпусна целеви средства за ремонт на пътищата и в малките населени места, разрешава се и дългогодишен проблем с водоснабдяването в някои от тях, припомниха кметът и председателят на Общинския съвет. Продължават да се изпълняват редица дейности с държавно, европейско и общинско финансиране, подготвени са нови проекти.

„Свищов е прекрасен пример за това, колко важен е добрият синхрон между централната и местната власт. В предходните години не е имало подобно развитие, нито грижа към малките населени места. Правителството на премиера Борисов и ние, като депутати от най-голямата парламентарна група, ще продължим и занапред да подкрепяме всички полезни начинания на местната управа“, коментира народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Тя поздрави кмета Генчев за инициативността и изрази увереност, че Свищов ще продължи да процъфтява.

„Работим активно и въпреки, че нашите опоненти всячески опитват да създават хаос, за следващата година държавата има един изключително балансиран и амбициозен бюджет“, заяви Станислава Стоянова. Пред съмишлениците си тя припомни, че са заложени повече пари за социални грижи, за образование, здравеопазване, сигурност и отбрана... В бюджета е предвидено увеличаване на пенсиите на повече от 2 милиона пенсионери, ново увеличение, средно с 20%, на учителските заплати, ръст на минималната работна заплата, обясни народният представител от ГЕРБ.

„Стремим се към политически консенсус, конструктивна работа и устойчиво развитие на регионите – точно обратното на това, към което се стремят и тласкат страната нашите опоненти. Те си служат с фалшиви новини и манипулации, докато ние работим“, коментира още Станислава Стоянова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама