Специално изложение за родители и деца отваря врати във Велико Търново

17:00, 15 ное 18 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Велико Търново и Фондация „Happy Mums“ организират първото по рода си търговско изложение за родители, деца и семейства - Family Days Expo, което ще се проведе на 17 и 18 ноември в Двореца на културата и спорта "Васил Левски“. Работното време на изложението ще е от 11.00 ч. до 18.00 ч. в събота и от 10.00 ч. до 14.00 ч. в неделя.

Събитието е посветено на предстоящия празник 21 ноември – Ден на християнското семейство, а целта му е обучаване на младите родители чрез предоставяне на полезна информация и споделяне на семейните ценности по един по-забавен, неформален и развлекателен начин.

В изложението ще участват над 30 местни и национални бранда на стоки и услуги за бебето, детето и семейството. Всеки ще може да се възползва от големи отстъпки при пазаруване, да се наслади на вкусни и здравословни изкушения и да се включи в томболи и състезания с много награди. Посетителите ще могат да разговарят с акушерки, психолози, консултанти по кърмене и бебе-носене. Ще има консултации относно помощи за бременност, раждане, майчинство и деца/възрастни с увреждания, експерти ще предоставят застрахователни, финансови и правни съвети.

Специално място в инициативата Family Days Expo ще заемат социалната услуга „Общностен център за деца и родители „Царевград“ и Детска млечна кухня към Община Велико Търново. Организирана ще бъде дегустация на здравословни храни, подходящи за деца до 3-годишна възраст.

През двата дни на Family Days Expo ще отворят врати работилници за деца от различни възрасти и техните родители, а за всички ще има много изненади.

По повод Световния ден на недоносените бебета - 17 ноември, всеки посетител ще може да направи дарение, а набраните средства ще бъдат използвани за закупуване на апаратура и консумативи за неонатологично отделение към МОБАЛ „Стефан Черкезов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама