Тържество за млади учители организират във Велико Търново

09:25, 01 ное 18 / Култура 25 1749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Велико Търново организира тържество за младите учители в Старата столица, посветено на Деня на народните будители – 1 ноември. Жестът към младите педагози е по инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му, отговарящ за образователната и младежка политика.

Тържеството ще бъде навръх празника и ще започне в 10,00 ч. в голямата конферентна зала на общината. Младите учители ще бъдат посрещнати от Даниел Панов, а гост по време на събитието ще бъде историкът и почетен гражданин на Велико Търново проф. Пламен Павлов.

Над 90 са учителите, които тази есен за първи прът прекрачиха прага на класните стаи в училищата в града и населените места от областта. Интересът към благородната професия расте – за втора поредна година е отчетен ръст на младите педагози, който е около 10%.

Регионалният исторически музей във Велико Търново отбелязва Деня на будителите с любопитна изложа, в която показва всички дарения, получени през годината.

Експозицията „Заедно да съхраним историческата памет“ ще бъде открита днес от 16 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание“, предаде БНР.

Ще бъдат изложени уникална колекция от шевни машини, часовници от средата на XIX век, телеграф от Първата световна война, артефакти отпреди над 8000 години.

Над 230 предмета са постъпили в музейните фондове тази година, а дарителите са повече от 40 души.

С изложбата музеят благодари на многобройните си дарители, връчвайки им дарителски свидетелства и карта за безплатно посещение на музейните обекти в рамките на една година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама