Забавления, спорт и изненади предлага отново Фамилатлон в Горна Оряховица

15:43, 20 сеп 18 25 941 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спорт, забавления и много изненади отново ще предложи на горнооряховчани седмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният спортен празник тази година ще се проведе на 29 септември (събота) в парк „Детски кът“. Стартът ще бъде даден в 09.30 ч. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.

ФАМИЛАТЛОН е празник на знанието, забавлението и спорт за цялото семейството.

Отново осем ателиета ще бъдат разположени в парк „Детски кът”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Картите с маршрута на ателиетата ще се получават в обособен пункт „Информация“. Участниците трябва да съберат всички стикери от ателиетата и да пуснат картата в кутията на сцената.

В ателие "Хвърчило" всеки ще трябва да направи лесно и бързо своето хвърчило от подръчни материали. В ателие "Оригами" ще ес правят цветни фигури от хартия, а в ателие "Боулинг" участниците ще събарят кегли и ще отговарят на въпроси. През ателие "Лабиринт с въпроси" ще се преминава без да се докосват въжетата, а в ателие "Тъкане на стан" колективно ще се тъче цветна черга. В ателие "Открий и постави" участниците ще трябва да намерят правилното разположение на забележителностите и държавите, а в ателие "Столици" ще се запознаят със старите столици на България и ще ги откриват в кръстословица. В ателие "Приятели завинаги" Училища "Европа"

Са подготвили свои изненади за участниците.

И този път в парк „Детски кът“ ще има състезания с ролери и тротинетки, забавен хокей, парков волейбол, тенис и танцов маратон. Специална зона ще бъде обособена за стрелбище с детски автомати за еърсофт, ще има изкуствена стена за катерене, както и много други забавления като скачане с надуваеми топки, ходене на кокили, оцветяване на мандали и др.

От 10.30 ч. на всеки 30 минути ще бъдат теглени награди за участниците събрали всички стикери от ателиетата.

Голямата награда е велосипед, осигурен от фирма "Трансинс". 

И тази година фирмата за оползотворяване на отпадъци ще осигури контейнер за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и стари батерии.

Красива тротинетка и актуалния сред младежите уейвборд пък са награди за късметлиите, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Ще има и още много други атрактивни награди за участниците, чиито карти бъдат изтеглени. 

Спомоществователи на спортния празник са още Асоциация Родители, Училища Европа, „Захарни заводи” АД, Спортни магазини ARR, „Трансинс”, „Лактима” ЕАД и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама