Събират средства, за да върнат блясъка на Военния клуб във Велико Търново

13:30, 13 сеп 18 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ротари клуб - Велико Търново, съвместно с Община Велико Търново, подемат инициатива за връщане на славата и блясъка на Военния клуб в старата столица. Театралният салон в сградата до паметника „Майка България“ изгоря при пожар през 2014 г. и от тогава е неизползваем.

На 20 септември от 18,30 часа в залата на Военния клуб ще бъде организиран благотворителен коктейл, на който ще бъде представен идеен проект и визуализации за възстановяване на салона, съобщиха от организацията. Целта е събиране на средства за възлагане и изготвяне на работен проект, по който ще се осъществят същинските ремонтни дейности.

Идейният проект представя залата в целия й блясък опреди 80 години, обясни президентът на Ротари клуб – Велико Търново Росен Великов. "За изработването на работния проект са необходими около 10-12 000 лева, които се надяваме да съберем с благотворителната акция. Затова каним на коктейла интелектуалния и културния елит на града, всички родолюбиви великотърновци, които искат да помогнат начинанието да бъде осъществено", посочи още той.

Целта на ротарианците е изгорелият салон да върне своя неподражаем красив виенски стил с богата орнаментика и да се превърне в място за провеждане на различни събития – балове, концерти, коктейли, камерни постановки и други.

Ако средствата за работния проект бъдат събрани, той ще бъде дарен на Община Велико Търново, за да започнат същинските ремонти.

Общината има ангажимент да ремонтира и възстанови със средства от общинския бюджет киносалона на Военния клуб след споразумение с Министерството на отбраната. Съглашението касае безвъзмездното прехвърляне в полза на Общината на сградите на бившото сержантско училище и прилежащите терени, за което кметът Даниел Панов и екипът му водят разговори повече от няколко години. За целта Великотърновският общински съвет даде съгласие за сключването на двустранно споразумение между Община Велико Търново и МО.

Реконструкцията на салона във Военния клуб ще струва до 500 000 лева с ДДС, като количествено-стойностната сметка ще се прецизира съвместно от Общината и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.

Благотворителният коктейл за набиране на средства за работния проект е част от поредицата родолюбиви инициативи, с които Ротари клуб – Велико Търново, отбелязва своята 80-годишнина, пише „24 часа”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама