Продължава ремонтът на емблематичния за Търговище парк "Борово око"

14:30, 31 яну 19 25 1655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава обновяването на емблематичния за Търговище парк "Борово око". Ремонтните дейности вече обхващат и пространството около езерото, съобщиха от общинската управа.
Екипи на общинското предприятие "Флора" премахват старите каменни плочи по цялото протежение на езерото и се обособяват нови алеи с ширина от 2,40 до 3 метра. Плочите ще бъдат пренаредени, а на мястото на липсващите ще бъдат поставени нови. Премахва се и изсъхналата растителност от стръмните скатове около водната площ, където ще бъдат засадени нови борови дървета. Непосредствено до езерото пък ще бъдат засадени 50 върби. 

Продължават да се търсят варианти и за възстановяване на водоподаването към езерото. Съвместно със специалисти се правят проучвания за различните възможности за изграждане на алтернативна връзка с водоизточник, при спазване на техническите и финансовите ограничения.

През ноември 2018 г. започна обновяването на парка, "отгледал" поколения търговищенци. Централната алея бе асфалтирана, изградени бяха и три нови градински пространства. Предстои преасфалтиране и на т.нар. Алея на занаятите, където се организират част от културните прояви в седмицата на традиционния Пролетен панаир.
Всички дейности по обновяването на парка "Борово око" се извършват в зависимост от метеорологичните условия, а планът е да приключат преди новия пролетно-летен сезон, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама