Удължават срока за конкурса за най-атрактивна коледна украса в Търговище

15:45, 07 дек 18 / Общество Сподели в: 25 473 Topnovini Автор: Topnovini
1

До 16 декември се удължава срокът за участие в конкурса за най-атрактивна коледна и новогодишна украса на домове в Търговищко. За населените места срокът остава до 10 декември, съобщиха организаторите от администрацията на кмета на общината Дарин Димитров. 

Заявките на селата и кварталите трябва да бъдат подадени от кметовете или друг представител на съответното населено място в отдел "Канцелария и стопанско обслужване" на Община Търговище.

Наградите са 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от селото или квартала.

Гражданите, които участват в конкурса за външна коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата. Победителят ще получи предметна наградата на стойност 200 лв. Предвидена е и поощрителна предметна с равностойност 100 лв., припомнят организаторите. 

Комисия, назначена със заповед на кмета Дарин Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите.

Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани