В Търговище обявиха конкурс за най-атрактивна Коледна украса

16:00, 19 ное 18 / Любопитно 25 1445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Търговище обявиха конкурс за най-атрактивна Коледна украса. Вече започна записването за участие в надпреварата, обявена от общинската управа, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

В конкурса могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите "Въбел" и "Бряг", както и всички жители на Търговище, които поставят украса на домовете си и така допринесат за празничното настроение в града. 

В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и/или улици. Допълнително точки ще носи включването на училища, детски градини, читалища, както и участието на цялата местна общност в инициативата. В конкурса за частни домове могат да участват всички жители на общината, които поставят празнична украса на фасадите на домовете си и/или дворовете си, уточняват организаторите. 

Наградите за отличените в категорията за населените места ще бъдат от 500 лв., 200 лв. и 100 лв. за първите три места и поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от жителите на селото или квартала. В категорията за жилищните обекти наградите са предметни. За победителя тя е с равностойност 200 лв. Има и поощрителна с равностойност от 100 лв.

Записването в конкурса е до 10 декември. Комисия, назначена със заповед на кмета Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама