Община Попово осигурява работа на безработни с трайни увреждания

17:15, 12 ное 18 / Общество Сподели в: 25 338 Topnovini Автор: Topnovini
1

Община Попово осигурява работа на 30 безработни с трайни увреждания. Наемането им става възможност по проекти по ОП "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от общинската управа.

Работните места са разпределени по населени места в общината. За града те са шест, а за селата - 19. Пет от работните места са предвидени за младежи до 29-годишна възраст, които все още не са започнали работа.

Наетите са назначени на длъжност "Изпълнител" за две години, уточняват от администрацията. Те ще работят по проектите "Обучения и заетост" и "Обучения и заетост на младите хора" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Сключените договори са за пет-дневна работна седмица при 8-часов работен ден.

Кметовете на кметства по населени места имат задължението и отговорността да съблюдават стриктното изпълнение на поставените задачи и спазването на работното време.

Средствата за работни заплати и осигуровки ще се осигуряват от Община Попово и след извършване на проверки ще се възстановят от Оперативната програма. С реализирането на проектите и сключването на договор с Агенция по заетостта за наемането на хората Община Попово ще усвои близо 500 000 лв.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани