БАБХ: Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги

07:40, 08 ное 18 25 1638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спанакът, примесен с татул, е изтеглен от големите търговски вериги. Това съобщи д-р Камен Янков, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив пред БНТ. Граждани от Търговище и Костинброд сезираха институциите, след като се почувствали зле след консумацията на зеленчука. Оказа се, че спанакът е отглеждан в Пловдивска област. Производителят е проверяван периодично. Наложено му е административно наказание.

Сигналът за спанак с татул е подаден на 5 ноевмри до БАБХ - има два сигнала - единият от Търговище, другият от Костинброд. Има и още един сигнал, който е подаден от София. Институциите се задействат и близо 1700 кг спанак е изтеглен от търговската мрежа.

Това, което се знае, че производителят на спанак е от пловдивското село Златитрап и е голям зеленчукопроизводител. От там заявиха, че са предприели мерки това да не се случва повече и предположиха, че татулът е попаднал, след като спанакът е бил ожънат. Експертите от БАБХ са установили и че спанакът е бил пакетиран в нерегламентиран за това цех.

Още на 5 ноември вечерта беше възбранено цялото количество и започна да се изтегля от търговската мрежа и поетапно се унищожава.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама