Музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения за мъже

18:40, 08 ное 18 / Култура 25 1860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Седмицата на бащата /5-11 ноември/ музеят в Търговище отваря врати за безплатни посещения за мъже. Седмицата се провежда в цялата страна като част от Националната кампания "Да бъдеш баща" и е насочена към активното и равнопоставено участие на мъжете в грижата за децата, обясни директорът на културната институция в Търговище Магдалена Жечева.

Регионалният исторически музей се включва в инициативата за първи път. Институцията обявява 10 ноември за ден на отворените врати в Славейковото училище - за всички бащи, които доведат децата си и споделят общото преживяване. Поканата отправяме към бащи, дядовци, батковци, вуйчовци и чичовци, т.е до всички мъже в семейството, казва Жечева. 

В съботния ден посетителите ще имат възможност от 09:30 до 16:00 часа да разгледат изложбите: "Под лозницата", която разказва за лозата в битието на българина; "Техниката у дома през първата половина на XX век". За старите търговски фамилии от Търговище "разказва" експозицията "От първа ръка търговци, а историята на един от големите заводи в недалечното минало е подредена в изложбата "МРК "Хан Крум" - индустриалния първенец на Търговище".

Дошлите в музея могат да разгледат и постоянната експозиция Възрожденска класна стая /възстановка/ и "Велик е нашият войник".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама