Първокласниците в Търговище по-малко през новата учебна година

17:25, 28 авг 18 / Култура 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-малко първокласници ще има в област Търговище през новата учебна година. В региона училищният звънец ще бие за първи път за 834 ученици. Те са с 35 по-малко в сравнение с миналата учебна година, съобщи на БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка Станчева.

Очакваният брой ученици, които ще прекрачат прага на класните стаи на 17 септември е 10 615. Окончателният брой на учениците, в това число и на първокласниците, ще стане ясен до 30 септември, след като данните на всички бъдат актуализирани в Националната електронна информационна система, уточняват от РУО.

На територията на област Търговище новата учебна година ще бъде открита в 50 училища. Това са три начални училища, 30 основни, осем професионални гимназии, две профилирани гимназии, четири средни училища и по едно спортно, обединено и специално училище.

От няколко години в област Търговище при обявяване на свободни места трудно се намират кандидати за учители по информатика, английски език, математика, биология и здравно образование. В РУО не е постъпвала информация от директорите, че не могат да намерят учители за обявените от тях свободни места.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама