Разкрасяват Търговище с нови тротоари

12:10, 22 авг 18 25 1168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Допълнителни ремонти на тротоарни настилки по две търговищки улици се планират в капиталовата програма на Общината. Актуализацията ще бъде внесена за обсъждане на заседание на Общинския съвет на 30 август. На улица „Христо Ботев“ се предвижда рехабилитация на тротоарите, повредени при ремонтите на I ОУ „Христо Ботев“ и спортната зала. Двете сгради се обновяват със средства по оперативната програма „Региони в растеж“ и целево финансиране от държавата.

Ремонтите на тротоарните настилки на улица „Петко Рачов Славейков“ ще обхващат участъка от кръстовището с улица „Палаузов“ до сградата на Централната поща. Дейностите ще бъдат възложени на общинските предприятия „Флора“ и БКС и се очаква да започнат през септември.

В момента екипи на двете дружества работят по тротоарите на други две улици в Търговище. На улица „Александър Стамболийски“ се ремонтира отсечка от 500 метра - от кръстовището с булевард „Митрополит Андрей“ до Комплекса за здравни и социални услуги. Вече са обновени тротоарите на западната страна от светофара до пощенския клон в района на кръстовището с ул. „Одрин“. Обновяват се също 2000 кв. м тротоари на улица „Паисий“ - от кръстовището с улица „Капитан Данаджиев“ до кръстовището с улица „Трапезица“.

Тази година в капиталовата програма на Община Търговище са заложени 110 000 лева за ремонт на тротоари.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама