Лятно училище за бъдещи първокласници стартира в Търговище

12:00, 15 юли 18 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лятно училище за бъдещи първокласници започва от 16 юли в Търговище. То ще продължи един месец и се реализира от Община Търговище по проекта "С грижа за теб" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Тридесет 30 деца на възраст от 5 до 7 години от уязвими етнически групи, както и деца с увреждания, ще се обучават всеки делничен ден, за да се повиши готовността им за постъпване в първи клас. Заниманията ще бъдат в III ОУ "Петко Р. Славейков" и ще се водят от педагог, подпомаган от медиатор. 

Обучението ще включва образователни елементи, комбинирани с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия ги свят. Децата ще изучават и правилата за безопасност на движението. Ще се провеждат състезания, викторини и други. Ще се работи и с родителите, за да се постигне по-висока активност при записването на децата в училище.

За децата са осигурени безплатни транспорт, закуска и учебни пособия. Целта на проекта е да повиши мотивацията на децата редовно да посещават училище, както и да ги подготви за равен старт с техните връстници при постъпването им в първи клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама