Убийството в Стара Загора - заради неуредени финансови сметки

09:00, 25 мар 21 25 3372 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Вероятните причини за убийството на мъжа в офис за бързи кредити в Стара Загора вчера, са финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и убития с оглед тяхната съвместна дейност. Това съобщи началникът на отдел разследване Валентин Георгиев по време на брифинг в Стара Загора. 

По думите му около 18.00-19.00 часа вчера е подаден сигнал за инцидент във фирма за бързи кредити. По първоначална информация единият мъж е влязъл в офиса, проявил е агресия и един от собствениците го е застрелял със законно притежавано оръжие. Той доброволно е изчакал полицията и се е предал, като е разказал за случая. До късно снощи е продължил огледът, като са разпитани и свидетели.

Снимка: БГНЕС

От МВР и прокуратурата информираха, че застреляният е криминално проявен, казва се Станимир Иванов, по прякор Стамбето. Той е работил във фирмата от няколко години. За него се знае, че се е занимавал с разпространение на наркотици в Стара Загора и палежи на коли. Собственикът на фирмата за бързи кредити е работил заедно с брат си, който също е бил на мястото на инцидента. Иззети са много веществени доказателства и записи от видеокамерите. Единият от собствениците на фирмата е задържан.

Убитият е ръководил заложна къща, а собственикът на фирмата за бързи кредити е давал кредити под лихва. Най-вероятно двамата са се скарали за злато и пари. Станимир Иванов е лежал в затвора преди време, предаде БНТ. 

Припомняме, че през 2016 година той се беше барикадирал след нощен запой с приятели в дома си и дълго време полицията не можеше да стигне до него, а той мяташе през терасата по полицейските автомобили и полицаи коктейли Молотов, след което избяга. Беше обявен за издирване и се предаде сам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама