Старозагорско село е под карантина

21:45, 14 апр 20 25 4827 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Пациент с коронавирус е избягал от Инфекциозното отделение на болницата в Стара Загора. Мъжът, който е на възраст около 50 години, тръгнал да се прибира с такси към родното си село Паничерево. Той е лекуван 4 дни от COVID-19 в лечебното заведение.

Мъжът е един от петимата, които са контактни на първия заразен от населеното място пациент. Полицията го е заловила в дома му в селото и го е върнала обратно, предаде БНР.

713 станаха потвърдените случаи на COVID-19 

Последва реакцията на здравния министър Кирил Ананиев. С негова заповед се забранява влизането и излизането от селото. Жителите, които са извън населеното място, могат да се приберат по домовете си до 20.00 часа днес. Изключение от забраната се допуска само за лекари, фармацевти и служители на РЗИ.

Паничерево ще бъде под карантина 14 дни. Жителите няма да могат да напускат къщите си, освен за ходене до магазин, аптека, банка или лекар.

bTV съобщи, че полицията е открила таксиметровия шофьор, който е откарал избягалия пациент до селото. Цял следобед мъжът се е укривал в съседен имот на къщата, в която живее в кв. „Лозенец“ на Стара Загора. Полицаите са разговаряли с него през оградата. Автомобилът му утре ще бъде дезинфекциран.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама