КНСБ пита работници из страната кои са най-сериозните им проблеми

06:30, 30 сеп 19 / Общество 25 1465 Topnovini
1

Ръководството на КНСБ започва срещи с работници из страната. Целта е да се види кои са най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати и да се търси тяхното решение.

Арена „Работеща България“ ще стартира от днес в Стара Загора, а през първата седмица ще бъдат посетени още Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Пазарджик и Перник.

Целта на Арена „Работеща България“ е да се създаде платформа, в която работниците, дори и тези, които не членуват в синдикати, да могат да изказват искания мнения или препоръки към останалите социални партньори, като работодатели, правителство и международни организации.

Срещите с хората ще представляват дискусии, на които ще се обсъждат теми, които касаят работещите. Част от тях са поведение в социалните мрежи, стрес на работното място, предизвикателствата пред пазара на работна ръка, ръст на работните заплати. Тези теми са определени като най-важни от фокус-групи, проведени през последните месеци в цялата страна.

Повечето участници във фокус-групите посочват като най-съществени проблеми заплащането (най-вече ниските заплати), работното време и възможностите за почивка, претоварването и стреса в работата, както и липсата на достатъчно кадри, затруднения при разпределение на работата и взаимната заменяемост, ползването на отпуските.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани