Стена на училище в казанлъшко село падна при изкопни работи с багер

09:50, 12 сеп 19 25 2908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В навечерието на учебната година децата в казанлъшкото село Горно Черковище се оказа, че няма къде да учат, след като при ремонт беше съборена стена на училището им „Климент Охридски”. Там са записани над 70 ученика, съобщава bTV.

При изкопни работи за дренаж с багер пада стената на учебното заведение, което е на 107 години. Спешният ремонт се е наложил, тъй като е прониквала влага не само във физкултурния салон, но и във всички стаи на долния етаж.

Проблемът с влагата продължава повече от 15 години, разкрива директорката на училището Гинка Желязкова.

„В момента имах пари и реших да направя ремонта. Не съм подавала проекти в общината, нито съм искала разрешение, тъй като не съм знаела, че трябва да го направя по новия закон”, казва тя.

От фирмата изпълнител не знаят дали причината за падането на стената е тяхна грешка или е причинено от старостта на стената, но с готовност ще отстранят щетите за тяхна сметка.

Вълчев: Увеличаването на възнагражденията на учителите е необходимо условие за повишаване на авторитета им

Засега учебният процес и децата ще бъдат „пребазирани” в Бузовград, а общината ще поеме разхода по извозването на учениците с наемането на фирма превозвач, разкри директорката на училището в село Горно Черковище Гинка Желязкова.

Там са предвидени вече закуски за учениците, остава да се реши проблема с обяда. Родителите няма да плащат нищо за учебния процес на децата им в Бузовград.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама