Гл. комисар Николай Николов посети социалния дом в Стара Загора, където възникна пожар

14:00, 03 сеп 19 25 2490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов посети Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. В събота там възникна пожар, който застраши живота и здравето на децата. Това наложи незабавната им евакуация, предаде БГНЕС.

Комисар Николов се срещна с персонала на дома, за да предаде личните благодарности на министъра на вътрешните работи Младен Маринов за адекватната им и навременна реакция по време на възникнала опасност. Благодарение на тях нито едно от 39-те деца с увреждания не пострада.

„За сетен път предварителната подготовка даде своите резултати. Високата организация, сътрудничеството между отделните институции, разбира се, персоналът беше на първо място тук, не позволиха да загинат млади животи. Традиция в това здравно заведение е всяка година плановете, които са разработвани за такива тежки ситуации да бъдат проигравани, всеки един от персонала да получи отново инструктаж, да разбере своите задачи какво трябва да прави. Виждате, че ситуацията тук е била изключително тежка, не е имало време за много мислене. 39 деца ако не се лъжа са преместени в съседния блок, където вече не е било опасно за тях. Интересно - циганите от съседната махала са били първите, които са се притекли тук-освен да гасят са изнасяли и бебетата в съседния блок, благодаря им на тях - един хубав пример за нашето общество как всички можем да се включим и да помогнем за това нещо", добави Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама